Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем (не пали и светят лампи)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем (не пали и светят лампи)

Не бях карал 3-4 дни...Днес се прибрах и запалих от първия път...Карах около 10-на километра и на прибиране около 200-300 метра от вкъщи ми светна лампата на Air Bag-a...Паркирах там където си спирам и угасих колата...Реших да видя ако я запаля пак дали пак ще свети лампата, но не поиска за запали...Не се завъртя дори стартера...Обадих се на колегата Cardinala и той ми каза да зачистя клемите и да ги пристегна...Направих го и взе че запали...Викам си ще я оставя да поработи...Работи около 2 минути и тъкмо да се кача на направя една обиколка на града за да видя как е и като влезнах на таблото освен Air Bag-а светеше и ABS-а...Докато седнах и си слагах колана...Паднаха оборотите и угасна сама...

Много странно...Сега свалих акумулатора и го сложих да се зарежда....към 5 и 30 - 6 ще го сложа и ще пиша какво е станало...
    И друг път ми е падал акумулатора но до сега не са ми светили лампите...

Идеи?!?

Първоначално публикувано от ODPleven Покажи съобщение
    Не бях карал 3-4 дни...Днес се прибрах и запалих от първия път...Карах около 10-на километра и на прибиране около 200-300 метра от вкъщи ми светна лампата на Air Bag-a...Паркирах там където си спирам и угасих колата...Реших да видя ако я запаля пак дали пак ще свети лампата, но не поиска за запали...Не се завъртя дори стартера...Обадих се на колегата Cardinala и той ми каза да зачистя клемите и да ги пристегна...Направих го и взе че запали...Викам си ще я оставя да поработи...Работи около 2 минути и тъкмо да се кача на направя една обиколка на града за да видя как е и като влезнах на таблото освен Air Bag-а светеше и ABS-а...Докато седнах и си слагах колана...Паднаха оборотите и угасна сама...

Много странно...Сега свалих акумулатора и го сложих да се зарежда....към 5 и 30 - 6 ще го сложа и ще пиша какво е станало...
    И друг път ми е падал акумулатора но до сега не са ми светили лампите...

Идеи?!?
    Като за начало погледни всички бушони и релета в какво състояние са.
    Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

След около час и 20-30 минути зареждане сложих акумулатора и колата запали....Докато го слагах обаче си счупих плюсовата клема..Сложих я но не беше стегната като хората...Като запалих лампата най-отляво с акумулаторчето остана да свети Угасих я и при следващия опит за палене явно вече беше изконсумирала всичко което бях заредил...

Сега съм сложил акумулатора да се зарежда цяла нощ...
      И направо ми се плаче като се сетя за генератора...

Имали вариант да е някакъв компютърен проблем или да ми свети акумулаторчето заради плюсовата клема клема която ще сменя утре?!?

Comment

по това което описваш алтернатора не ти зарежда. може да минеш с реле-регулатор. ако не е той, става сложно...
        точка

Comment

Дано да е реле регулатор....
          аааа Как да разбера дали е релето или генератора???

Comment

Дано да е реле регулатор....
            аааа Как да разбера дали е релето или генератора???
            С мерене.А иначе може да е блокирала някоя от четките,ако са по износени.Ако успееш да запалиш,изфорсирай колата и ако индикатора за зареждане изгасне - четките са си заминали.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Утре ще сменя клемата защото бащата вика че може от нея да не зарежда защото беше само сложена...Като я сменя ако запаля ще я изфорсирам да видя дали са четките..И после ще пада разглобяване...
              След дебиломера си мислех че повече няма да се чупят толкова скъпи неща, но уви...

Comment

Утре ще сменя клемата защото бащата вика че може от нея да не зарежда защото беше само сложена...Като я сменя ако запаля ще я изфорсирам да видя дали са четките..И после ще пада разглобяване...
                След дебиломера си мислех че повече няма да се чупят толкова скъпи неща, но уви...
                Според мене клемата ти е проблема,смени с нова и пиши.
                155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4
                Powered by ...
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfatras Покажи съобщение
                  Според мене клемата ти е проблема,смени с нова и пиши.
                  И аз на това се надявам...утре ще пиша...

Comment

Виж за всеки случай ремъка на алтернатора в какво състояние е. Но едва ли е от него де...
                    Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

за съжаление няма да е в клемата проблема. от нея може да не ти зарежда акумулатора, но по колата всичко ще е наред, докато лампите на абс и еърбег при теб са светнали точно от ниско бордово напрежение. демек алтернатора не зарежда и не е хубаво така да караш щото после ще си и за нов акумулатор
                      точка

Comment

Новините от днес:
                        Смених клемата и сложих акумулатора...
                        Не щя да завърти стартера изобщо..След около 5 минути запали...(Не свети нищо) Махнах плюсовата клема и двигателя продължи да работи и между нея и минуса имаше 13.2V...След две три паленета отказа да запали повече...Смених и сложих стари си акумулатор и с него запали след 5 минути побръмча 4-5 минути и на него пак показваше че зарежда...Угасих я и пак не искаше да запали обаче този път си се мъчеше да завърти и просто не и стигаше ток за това...
                        И двата акумулатора за много смотани и под всякаква критика и на над 7-8 години....
                        С баща ми стигнахме до заключение че е акумулатора...

Вие какво мислите утре да се бръкна ли за нов ?!?
                        Last edited by ODPleven; d.m.y г., 13:53.

Comment

Купих нов акумулатор...
                          Отидох в сервиза да го замерят и да ми напишат гаранцията и така остана колата при тях...
                          Оказа се че генератора работи но 14.5-те волта не стигат до акумулатора а се губят някъде по пътя...Заедно с това се прецака и стартера...
                          След два часа ще напиша равносметката и "Хубавата" сума...

Ламели и четки на стартера+Кабела от генератора до акумулатора+работа+нов акумулатор=275лв.
                          Last edited by ODPleven; d.m.y г., 16:12.

Comment

Купих нов акумулатор...
                            Отидох в сервиза да го замерят и да ми напишат гаранцията и така остана колата при тях...
                            Оказа се че генератора работи но 14.5-те волта не стигат до акумулатора а се губят някъде по пътя...Заедно с това се прецака и стартера...

Ламели и четки на стартера+Кабела от генератора до акумулатора+работа+нов акумулатор=275лв.
                            Тъкмо щях да ти пиша,че 14V не са гаранция,че с генератора всичко е О.К.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Купих нов акумулатор...

Губят се от масата А стартера го прецака от калпавите акумулатори
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X